Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@10:31:31 GMT

واردات برنج ایرانی با برند پاکستانی به کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۴۷۳۳

واردات برنج ایرانی با برند پاکستانی به کشور

قاسمعلی حسنی گفت: بذر ایرانی را به پاکستان برده و کشت شده و در حال وارد کردن آن هستند که تا حدی به برنج ایرانی نزدیک است و ذائقه‌ها از طرف برنج هندی به سمت برنج پاکستانی می‌رود که تا حدودی هم شبیه برنج ایرانی است. قاسمعلی حسنی در ارزیابی خود از زنجیره تأمین مواد غذایی اظهار کرد: در حوزه‌های کاری که به اتحادیه بنکداران مواد غذایی مربوط می‌شود، از نظر تأمین مواد غذایی مشکلی وجود ندارد و فراوان است؛ اما مواد غذایی نرخ‌های مختلف دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(بیشتر بخوانید)

وی افزود: به‌طور کلی دو گروه کالا داریم. گروه نخست کالا‌هایی هستند که نرخ مصوب دارند، مانند روغن، شکر یا ... و گروه دیگر هم کالا‌هایی هستند که با نرخ‌های آزاد عرضه می‌شوند. در گروه کالا‌های با نرخ‌های مصوب، محدودیت عرضه داریم؛ ولی با نرخ‌های آزاد، نه‌تن‌ها محدودیتی وجود ندارد بلکه به هر میزان که بخواهید، یافت می‌شود.

دخالت‌های غیرمتعارف موجب اخلال در بازار می‌شود
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پاسخ به این پرسش که تفاوت نرخ مصوب با نرخ بازار به چه دلیل است؟ و آیا نمی‌توان آن را کنترل کرد؟ توضیح داد: این معضل به مسئولان بازمی‌گردد که چه‌قدر خواهان کنترل آن باشند. در کل دنیا نرخ را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و همیشه دخالت‌های غیرمتعارف موجب همه این مسائل می‌شود.

نرخ شکر تابع عرضه و تقاضاست
این مقام مسئول ادامه داد: در خصوص شکر چندین نرخ داریم و بازار هیچ‌کاره است. نرخ شکر تابع عرضه و تقاضاست که قیمت را تعیین می‌کند. فروشنده کالا خود را می‌فروشد، سودش را هم می‌برد و روز به روز هم فربه‌تر می‌شود و این مصرف‌کننده است که به مروز و با گذشت زمان ضعیف‌تر می‌شود.

حسنی با اشاره به اینکه حدود پنج ماه است که نرخ‌های اعلامی توسط وزارت جهاد کشاورزی هیچ تغییری نکرده است، عنوان کرد: این اقدام وزارت جهاد کشاورزی یک نوع خود گول‌زدن است. به‌طور مثال در خصوص شکر، سال گذشته حدود ۲۷۰ درصد از ۱۵ فروردین تا ۱۵ بهمن افزایش قیمت داشتیم. در چهار مقطع قیمت این کالا افزایش یافت و از طریق خود دولت هم این افزایش قیمت‌ها انجام شد و اشخاص و افراد در این میان کاره‌ای نبودند.

وی یادآوری کرد: ۱۵ فروردین قیمت شکر ۶ هزار ۶۵۰ تومان برای صنف و صنعت با حواله و برای مصرف‌کننده ۸ هزار و ۷۰۰ تومان بود؛ ۱۵ تیر قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای صنف و صنعت با حواله و برای مصرف‌کننده ۱۵ هزار تومان شد؛ ۱۵ شهریور ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای صنف و صنعت با حواله شد، ۱۵ دی ۹ درصد ارزش افزوده به این رقم اضافه کردند و ۱۵ بهمن قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به اضافه ۹ درصد شد و درنهایت در ۱۵ اسفند کارخانجات به قیمت ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان به اضافه ۹ درصد ارزش افزوده توزیع کردند.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی اضافه کرد: با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شوید که قیمت‌های مصوب دولتی برای مصرف‌کننده همان ۱۵ هزار تومان است. پس از نوروز یک حواله در قالب طرح رمضان برای کاهش قیمت‌ها در حدود چند صد تن شکر به اتحادیه دادند و آن را به واحد بسته‌بندی فرستادیم و به‌صورت بسته‌های یک کیلویی به قیمت ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان توزیع شد که اکنون دو نرخ برای مصرف‌کننده‌ها داریم، ۱۵ هزار تومان که شکر سال قبل در بعضی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای است و یک شکر جدید که در قالب طرح رمضان با قیمت ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان است که در حال توزیع آن هستیم.

حسنی یادآور شد:، ولی اکنون هم دوباره همین حواله را به ما در قالب یک طرح به قیمت ۱۲ هزار و ۵۳۵ تومان داده‌اند، اتحادیه به‌علاوه هزینه‌های حمل و نقل، بسته‌بندی و سود بنکداری آن را به قیمت ۱۵ هزار تومان به واحد‌های خرده‌فروشی می‌دهد و آن‌ها هم به نرخ ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان می‌فروشند؛ اما این‌ها همه مقطعی و مُسکن هستند که موجب کاهش حدود ۲ تا ۳ هزار تومانی نرخ شکر در بازار آزاد شد.   بیشتر بخوانید: افزایش تقاضا، برنج تایلندی را گران کرد   وی بیان کرد: در بازار آزاد قیمت شکر تا ۲۳ هزار تومان افزایش یافته بود، ولی امروز قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است. دولت باید کاری کند که عرضه و تقاضا قیمت را تعیین کند. این همه محدودیت و حواله نتیجه مطلوبی ندارد و هر جا که حواله و سهمیه بیاید، در کنار آن فساد هم هست.

تا آبان ماه تنشی در قیمت تخم مرغ نخواهیم داشت
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره قیمت تخم مرغ که پیش از نوروز تا ۷۰ هزار تومان هم بالا رفته بود، متذکر شد: در بحث تخم مرغ به دلیل اینکه اکنون رو به گرما می‌رویم، مصرف کم و نگهداری سخت می‌شود، تا ۱۵ مهر و آبان تنش زیادی در تخم مرغ نخواهیم داشت؛ چراکه هم مصرف کم می‌شود و هم نگهداری آن سخت می‌شود؛ ولی از ۱۵ مهر و آبان به بعد تا ۱۵ فروردین به‌راحتی می‌توان در فضای باز نگهداری شود و هم مصرف هم بالا می‌رود در نتیجه قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

صفر تا ۱۰۰ قیمت روغن در اختیار دولت است
حسنی در پاسخ به این پرسش که آیا با کمبود روغن هم مواجه خواهیم بود؟ گفت: صفر تا ۱۰۰ قیمت روغن در اختیار دولت است. تخصیص ارز به آن، واردات روغن، سهمیه‌بندی آن، قیمت‌گذاری و توزیع آن همگی در اختیار دولت است. ما بنکداران حتی درخواست کردیم در جزایر و مناطق آزاد اجازه دهند روغن با قیمت آزاد هم برای تعدیل بازار و هم مصرف‌کنندگانی که نیاز دارند، وارد کنیم تا به قیمت آزاد بخرند. به هر حال کسی که خانه‌اش میلیارد‌ها تومان قیمت دارد، احتیاجی به روغن یارانه‌ای ندارد که بخواهد با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی روغن مصرف کند؛ ولی به دلیل اینکه نیست، بالاجبار از روغن یارانه‌ای استفاده می‌کند.

گرانفروشی مضاعفی در بعضی از وزن‌های روغن داریم که به هیچ عنوان باورکردنی نیست
وی ادامه داد: روغن باید به همان قیمت مصرف‌کننده که روی آن زده‌اند، توزیع شود؛ اما سال گذشته در یک مقطعی یک افزایش قیمتی داشت و اکنون در خصوص روغن یک گرانفروشی مضاعفی در بعضی از وزن‌ها داریم که به هیچ عنوان باورکردنی نیست. به‌طور مثال روغنی که روی آن قیمت ۲۵۸ هزار تومان درج شده است، در بازار به قیمت ۳۵۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص شائبه فروش اجباری کالا‌های دیگر توضیح داد: بنکداری که روزی چند هزار کارتن فروش روغن دارد، ماهی ۱۰۰ کارتن به او سهمیه می‌دهند و در کنار ۱۰۰ کارتن هم باید ۵۰ کارتن رب گوجه، تن ماهی، کیک، در بعضی از موارد باتری قلمی بردارید؛ در صورتی که بنکدار همان رب و کیک و ... را می‌تواند با برند‌های دیگر، خیلی ارزان‌تر بخرد. از طرفی هم باید روغن‌اش را با قیمت مصوب بفروشد؛ ولی ۵۰ کارتن رب گوجه، تن ماهی، کیک و ... روی دستش می‌ماند؛ بنابراین بنکداران رغبتی به فروش روغن با قیمت مصوب ندارند؛ و به همین دلیل در کنارش اقلام دیگر را بالاجبار می‌فروشند؛ البته فروش اجباری کالا همراه با کالای دیگر قانوناً خلاف است؛ اما بنکداری اگر نخواهد، یا اصلاً به او سهمیه نمی‌دهند یا ۱۰ کارتن می‌دهند.

برنج از افزایش قیمت خیلی غیرمتعارف برخوردار بود
حسنی در خصوص قیمت برنج عنوان کرد: برنج از افزایش قیمت خیلی غیرمتعارف برخوردار بود و علت آن هم این است که گرایش مصرف‌کننده به دلیل تبلیغاتی که شد، از مصرف برنج هندی به سمت برنج ایرانی تغییر یافت. یعنی خانوار‌ها حاضرند از بعضی از هزینه‌های خود صرف‌نظر کنند؛ ولی هر طور شده تا می‌توانند برنج ایرانی مصرف کنند.

وی اضافه کرد: این تبلیغات منفی در مورد برنج‌های خارجی موجب شد که شاهد چرخش نگاه مصرف‌کننده به سمت برنج ایرانی باشیم که تولید ما یک‌سوم مصرف موردنیاز است و مابقی وارد می‌شود. کل قیمت برنج را سه استان شمالی تعیین می‌کنند و مابقی ۲۸ استان نگاه‌شان به استان‌های شمالی‌هاست که چه قیمتی بدهند؛ بنابراین ما در تعیین قیمت برنج هیچ دخالتی نداریم و وظیفه ما هم همان ۳ درصد سود است.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص پیش‌بینی‌خود از قیمت برنج گفت: در مورد برنج اقداماتی انجام شده است، به‌طور مثال بذر ایرانی را به پاکستان برده و کشت شده و در حال وارد کردن آن هستند که تا حدی به برنج ایرانی نزدیک است و ذائقه‌ها از طرف برنج هندی به سمت برنج پاکستانی می‌رود که تا حدودی هم شبیه برنج ایرانی است؛ اما کمبود بارش و تبدیل زمین‌های مستعد کشاورزی شمال به ویلاسازی و باغ‌سازی از معضلاتی است که موجب کاهش تولید و در نهایت افزایش قیمت می‌شود. این‌ها هم در میزان تولید و قیمت تأثیر دارد. تقریباً در شهریور ماه فصل برداشت شروع می‌شود؛ ولی برنج به حد مصرف در این چهار ماه با قیمت‌های مضاعف وجود دارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: واردات برنج مواد غذایی بازار برنج پاکستانی برنج ایرانی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف کننده ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت برنج ایرانی سمت برنج قیمت برنج ۱۶ هزار تخم مرغ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۴۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب

به گزارش ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

وی الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی‌رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهمترین علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی برشمرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، افزود: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب‌تر کمک می‌کند. بنابراین همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.

او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، گفت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.

به گفته وی این میزان نمک شامل نمک‌های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... نیز می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می‌کند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.

وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد.

فزونی از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر نام برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است: 

ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

ـ به میوه‌ها و سبزی‌های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید.

ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

ـ برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

ـ از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.

ـ مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

ـ به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ـ مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید.

ـ به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ـ پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنید.

ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

_ مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

ـ از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و ... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی 

ـ مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می‌شود بنابراین به جای انواع شیرینی از میوه‌های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه‌های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می‌شود.

ـ آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است.

ـ مصرف نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید.

ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • اگر روزی نیم قاشق روغن زیتون بخورید این اتفاق معجزه‌آسا برایتان می‌افتد
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • برگشت برنج و روغن به کالاهای مشمول ارز ترجیحی!
  • خرید ویپ و پادهای اورجینال از برند ووپو VOOPOO در فروشگاه ویپ ایران
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!